RSS

4 μέρες απεργία στη Θεσσαλονίκη

13 Δεκ.
 • Η ΑΥΓΗ: 12/12/2010
 • 4 μέρες απεργία στη Θεσσαλονίκη

Σε MEGA, ANT-1 και TV Μακεδονία. Εκτός του 3ημέρου της απεργίας από Τετάρτη, σε όλα τα ΜΜΕ, τα γραφεία στη Θεσσαλονίκη των τριών καναλιών θα απεργήσουν και 4η μέρα, την ερχόμενη Τρίτη, με απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ και των τεχνικών Τηλεόρασης Β. Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ) . Ζητούν, τι άλλο; Να σταματήσουν οι απολύσεις.

 • «Φρεσκοκατεψυγμένες»

Τρόπους να εκδοθούν τα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων, παρά την απεργία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ, διερευνούν οι εκδότες. Ένας τρόπος είναι τα ασφαλιστικά μέτρα, έτσι ώστε να βγει η απεργία παράνομη και καταχρηστική: απλό, εύκολο, γρήγορο και καθαρό, όμως αμφίβολο αν θα δεχθεί το δικαστήριο. Ένας δεύτερος είναι να βγουν στα περίπτερα από την Παρασκευή. Ένας άλλος να βγουν την Κυριακή το μεσημέρι – με ύλη από την Πέμπτη: ήδη από χθες συγκεντρώνεται η ύλη των επόμενων κυριακάτικων για παν ενδεχόμενο.

Ο εργοδοτικός τσαμπουκάς, με εκφοβισμό, απειλές απόλυσης, κλίμα τρομοκρατίας και τα σχετικά, θεωρείται επίσης μια κάποια λύση. Tο desavantage είναι ότι δεν είναι πλέον σίγουρο ότι θα αποδώσει και επιπλέον είναι πολύ κουραστική μέθοδος: όταν βαράς πολλή ώρα, μετά πονάει το χέρι σου. Να συμφωνήσουν για Συλλογικές Συμβάσεις με την ΕΣΗΕΑ είναι ο έσχατος τρόπος: μάλλον δεν αξίζει τον κόπο…

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στο «Πρώτο Θέμα» σού λένε, εμείς εδώ, δεν έχουμε πρόβλημα. Γι αυτό, θεωρούν ότι «οι ενέργειες από την πλευρά των συνδικαλιστικών μας οργάνων θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες και στοχευμένες με κινητοποιήσεις και απεργίες στα συγκροτήματα και στα μέσα ενημέρωσης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα». Στο ψήφισμά τους, μετά από γενική συνέλευση, εξειδικεύουν και τα συγκροτήματα: ΔΟΛ, Πήγασος, Σκάι, Alter και αλλού. Στην απεργία πάντως θα συμμετέχουν.

 • Σκάι a la Βήμα

Ενοποίηση τμημάτων κάτω από ένα κοινό newsroom προωθούν στον Σκάι. Οι χειρότερα αμοιβόμενοι δημοσιογράφοι της χώρας, με μισθούς 10% χαμηλότερους από τους υπόλοιπους, με ατομικές συμβάσεις πριν κάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις “επιχειρησιακές”, αυτοί λοιπον θα… ενοποιηθούν. Η ειδησεογραφία θα συγκεντρώνεται σε κοινή υποδοχή στο Internet και θα διανέμεται αναλόγως σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από Δευτέρα. Στόχος; Να προκύψουν “υπεράριθμοι”. Αλλά και η επιδότηση του ΕΣΠΑ για το “ψηφιακό περιεχόμενο”.

 • Bonnus, ενώ απολύουν

Για δεύτερη φορά αναβάλλεται η επιβολή του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης, 20% επί της αξίας της διαφήμισης. Στο νομοσχέδιο για τις Συμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση (αρ. 4 παρ. 6) προβλέπει ότι ο φόρος θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2013.

 • Το μεροκάματο του τρόμου

Με ένα χέρι σπασμένο από επίθεση των ΜΑΤ βρέθηκε ο φωτορεπόρτερ M. Cyselinck του πρακτορείου New Pictures, μετά το συλλαλητήριο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας έκανε ένα ακόμη διάβημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη (σήμερα ο Παπουτσής). Αφού ούτως ή άλλως δεν προστατεύουν κανέναν πολίτη, μπορούν τουλάχιστον να μην ενοχλούν τους ανθρώπους που κάνουνε τη δουλειά τους;

 • Ολογαρχία

Τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου διατηρώντας παράλληλα τη θέση της προέδρου) στην «Χ.Κ. Τεγόπουλος» ανέλαβε η Μάνια Τεγοπούλου. Τη θέση είχε η αδελφή της Ελένη, η οποία παραμένει εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

 • Πιέζεται η «Δημοκρατία»

Σε δύσκολους καιρούς βγήκε στα περίπτερα η ημερήσια Νεοδημοκρατική / Σαμαρική εφημερίδα «Δημοκρατία» του Γ. Φιλιππάκη. Η πορεία της κυκλοφορίας της, πανελλαδικά, σύμφωνα με τα είσημα στοιχεία του πρακτορείου Διανομής: Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 20.050 φύλλα, Παρασκευή 15.240, Σάββατο 11.350, Δευτέρα 9.010, Τρίτη 11.050.

 • Συμβασιούχοι ΕΡΤ

Εντός του Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται, λέει, η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων στην ΕΡΤ, σύμφωνα με τον Λ. Ταγματάρχη. Ήδη αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 8 ανταποκριτών στο εξωτερικό και 6 παρουσιαστών: Μπ. Τσουκαλά, Γ. Αμυρά, Στ. Τσιτσιμπίκου, Κ. Ζαχαροπούλου, Ε. Κυριακοπούλου, Χ. Δημόπουλου. Λέγεται ότι θα ακολουθήσει η έγκριση των αρχισυντακτών για ημερήσιες εσωτερικές παραγωγές και στη συνέχεια των «απλών» δημοσιογράφων. Να δούμε…

 • Η γενιά των 1.000 ευρώ – τον χρόνο!

Μετά από πολλά πηγαιν’ – έλα, της Επιτροπής Συμβασιούχων Δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ, εγκρίθηκε τελικά το έκτακτο βοήθημα για τους ανέργους δημοσιογράφους της ΕΡΤ – μελών ΕΣΗΕΑ. Μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών (εκκαθαριστικό εφορίας, Ε9 κ.ά.) το Δ.Σ. θα αποφασίσει βάσει οικονομικών κριτηρίων σε ποιους συναδέλφους θα χορηγηθεί το επίδομα.

 • Η προίκα της Αννούλας

Διευρυμένες ζώνες προγράμματος πρόκειται να εκχωρήσει η ΕΡΤ στο υπ. Παιδείας, κυρίως από τη συχνότητα της ΕΤ-1. Το Πρωτόκολλο συνεργασίας έχει αντικείμενο την Οπτικοακουστική και Ψηφιακή Παιδεία, όμως είναι θολό ακόμη ποιος θα χρηματοδοτεί τις ποικίλες δράσεις: όπως προγράμματα οπτικοακουστικής παιδείας, παραγωγή ρεπορτάζ από μαθητές και φοιτητές, παραγωγή ραδιοφωνικών προγραμμάτων για απόδημους και για μετανάστες εντός Ελλάδας. Το υπ. Παιδείας, που δεν έχει να πληρώσει τους δασκάλους στα σχολεία, ή η ΕΡΤ, που κόβει από παντού;

 • Φηφιακά η ΕΡΤ από Αίγινα

Να συντονιστούν στον δίαυλο 52 (722MHz) καλούνται οι τηλεθεατές που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από την Αίγινα, καθώς από την Τρίτη σταματούν οι αναλογικές εκπομπές της ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και Βουλής και η εκπομπή θα γίνεται πλέον μόνο ψηφιακά. Από τον ίδιο δίαυλο θα εκπέμπονται και τα ραδιοφωνικά προγράμματα ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣπορ και Κόσμος. Τα ψηφιακά προγράμματα σινέ+, σπορ+, πρίσμα+ και ΡΙΚSat, συνεχίζουν κανονικά από τον δίαυλο 48.

Α.Γ.Ν.

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Δεκέμβριος 13, 2010 in ΜΜΕ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: