RSS

Λάμπης Ταγματάρχης: «Πρέπει οι Ελληνες να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματα που δίνουν για την ΕΡΤ»

21 Δεκ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ | Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης εξελίχθηκε η ανεπίσημη σημερινή συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπη Ταγματάρχη με δημοσιογράφους. Υπό τους ήχους απαλής μουσικής που έπαιζαν μουσικοί της δημόσιας τηλεόρασης ο κ. Ταγματάρχης μίλησε για το όραμα που έχει για την ΕΡΤ, για το μέλλον του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και την προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών της εταιρείας.

Ο κ. Ταγματάρχης αναφέρθηκε στην απόφαση της διοίκησης να αναρτά όλες τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στο Διαδίκτυο στα πλαίσια της διαφάνειας. «Θέλουμε να ξέρει ο ελληνικός λαός πως ξοδεύονται τα χρήματα που δίνει για την ΕΡΤ», τόνισε και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχουν μυστικές συμφωνίες και αδιαφανείς διαδικασίας, πάντα μέσα στα όρια που δεν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα. Επίσης σημείωσε ότι στο Διαδίκτυο θα αναρτώνται και τα κοστολόγια των εξωτερικών εκπομπών, δεδομένου ότι οι περισσότεροι παραγωγοί συμφώνησαν στα σχέδια της ΕΡΤ για διαφάνεια.

Σχετικά με τις μικτές παραγωγές ο κ. Ταγματάρχης είπε ότι θα γνωρίζει η ΕΡΤ πόσο κοστολογείται η συμμετοχή της σε αυτές και οι πληροφορίες αυτές θα δημοσιοποιούνται μέσω του Διαδικτύου. Επίσης θα γνωστοποιείται ποιοι αξιολογούν τις προτάσεις για εκπομπές, καθώς επίσης και θα δίνεται και μια εξήγηση από την ΕΡΤ σε περίπτωση που μια πρόταση δεν γίνει δεκτή.

Όσον αφορά στο όραμά του ο κ Ταγματάρχης ανέφερε ότι η ΕΡΤ πρέπει να εκπληρώνει τον συνταγματικό της ρόλο ως φορέας πολιτισμού, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Είπε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο παιδικό και εφηβικό πρόγραμμα που αυτή τη στιγμή λείπει.

Στα οικονομικά ζητήματα ο κ Ταγματάρχης ανέφερε ότι η ΕΡΤ πρέπει να τα βγάλει πέρα με το αντοποδοτικό τέλος. «Αυτά είναι τα έσοδά μας και πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με αυτά και να πούμε κι ένα τραγούδι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσο για τις φήμες που θέλουν την δημόσια ραδιοτηλεόραση να συρρικνώνεται ο κ Ταγματάρχης σημείωσε ότι δεν έχει καμία τέτοια εντολή από την πολιτική ηγεσία, αλλά τόνισε ότι μια τέτοια απόφαση αν ληφθεί θα είναι από την κυβέρνηση και όχι από το μάνατζμεντ της εταιρείας. Όπως σημείωσε η ΕΡΤ δεν θα αποχωρήσει από την αγορά της διαφήμισης, συμπλήρωσε όμως ότι δεν πρόκειται να «κόψει το οξυγόνο» από τους ιδιωτικούς σταθμούς χαμηλώνοντας το κόστος του διαφημιστικού χρόνου που διαθέτει.

Σχετικά με το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» ο κ Ταγματάρχης είπε ότι μπορεί να έχει συσσωρευμένα χρέη, αλλά θα γίνει προσπάθεια προς το παρόν να συνεχίσει να κυκλοφορεί, χωρίς να αποκλείσει πιθανή αλλαγή των σχεδίων.

Τέλος, ο κ Ταγματάρχης αποκάλυψε ότι από τα μέσα του ερχόμενου μήνα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος κυρία Ελλη Στάη. Όσο για την αμοιβή της διαβεβαίωσε ότι και αυτή θα γνωστοποιηθεί μέσω Διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=85&artid=373767&dt=20/12/2010#ixzz18lcfColA

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Δεκέμβριος 21, 2010 in ΕΡΤ

 

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: