RSS

Αλλαγές στα ΜΜΕ… προεκλογικά

10 Φεβ.
Αλλαγ�ς στα ΜΜΕ... προεκλογικά

Αλλη μία υπόσχεση για ξεκαθάρισμα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αδειοδότηση των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ενίσχυση του Τύπου δόθηκε από τον νέο πολιτικό προϊστάμενο του κλάδου, ενώ βρισκόμαστε ενόψει ευρωεκλογών και κατά πολλούς, πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Την Δευτέρα πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εσωτερικών Προκ. Παυλόπουλος και ο νέος υφυπουργός Κ.Γκιουλέκας (για πρώτη φορά υπό τη νέα του ιδιότητα), προκειμένου να έχουν συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή.

Ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη συζήτησαν θέματα Τύπου και γενικότερης οργάνωσης και της λειτουργίας των Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και των εποπτευόμενων φορέων μετά την ένταξή τους στο ενιαίο πλέον υπουργείο Εσωτερικών.

  • «Προτεραιότητα στις άδειες σταθμών»

Εξερχόμενος ο κ.Παυλόπουλος δήλωσε ότι «Η έκδοση των κανονιστικών πράξεων που απομένουν και η ολοκλήρωση της προσπάθειας για να μπορέσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να ξεκαθαρίσει όπως πρέπει θα γίνει μετά από χρόνια καθυστερήσεων». Για το λόγο αυτό «προτεραιότητα θα δοθεί από δω και πέρα στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την αδειοδότηση των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης», σημείωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στον Τύπο της επαρχίας, θέμα που θα αναλάβει ο νέος υφυπουργός. «Ο ρόλος του περιφερειακού Τύπου είναι εξαιρετικά σημαντικός σε μια εποχή που πρέπει να αναδεικνύονται τα προβλήματα της περιφέρειας και με δεδομένο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η περιφερειακή ανάπτυξη», υποστήριξε ο κ.Παυλόπουλος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για ΜΜΕ Κ. Γκιουλέκας, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι θα δοθεί βαρύτητα και στον κεντρικό και στον περιφερειακό Τύπο, σημειώνοντας ότι αναλαμβάνεται πρωτοβουλία με περιοδείες που θα γίνουν και στην ελληνική περιφέρεια για συναντήσεις με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ώστε να προωθηθούν και να προχωρήσουν θέματα δικού τους ενδιαφέροντος.

«Θα συνεχίσουμε προχωρώντας όλοι μαζί για να μεταδώσουμε καλύτερα το κυβερνητικό έργο» σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας ενώ σε σχετική με τις αδειοδοτήσεις ερώτηση απάντησε ότι σε λίγες μέρες θα υπάρξει λεπτομερής ανακοίνωση για το θέμα. [ΕΘΝΟΣ, 09/02/2009]

 
 

Σχολιάστε